Карта ISW: чи справді ЗСУ продовжують йти вперед у Курській області

ISW фіксують російські спроби контратакувати позиції ЗСУ у Курській області, але поки не спостерігають широкомасштабні бойові дії

Українські військові продовжують проводити операцію в Курській області та мають успіх. ЗСУ має невеликий поступ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що 18 вересня українські військові продовжили наступальні операції у Глушківському районі Курської області.

18 вересня джерела противника, зокрема Міноборони РФ, заявили, що війська РФ нібито відбили атаки ЗСУ поблизу Веселого, Ведмежого та Нового Путі.

Українські війська нещодавно розширили свій плацдарм у Курській області. Геолокаційні кадри від 17 вересня показують, що ЗСУ просунулися на схід від Краснооктябрьского (на південний захід від Коренєво).

17 вересня Міноборони РФ заявляло, що українські війська атакували на південний схід від Коренєво в районі Обухівки і Любимівки, а також на північний захід від Суджі в районі Малої Локні.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 і 18 вересня, показують, що війська РФ нещодавно просунулися на схід уздовж двох лісистих районів на південний схід від Коренєво та на південь від Обухівки.

18 вересня російські "військори" розповідали, що війська РФ просунулися на південь від Дурівки і вздовж траси Коренєво-Шептухівка-Сафонівка (35Н-564). Також російські блогери стверджували 16 і 17 вересня, що путінські війська просунулися в районі Ольгівки та Успенівки.

У Міноборони РФ 18 вересня заявили, що російські війська вели наступальні дії на південний схід від Коренєво в районі Миколаєво-Дар'їно, Дар'їно, Любимівці, Толстой Луг і на південний схід від Суджі в районі Плехового. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 вересня, показують, що нещодавно війська РФ здійснили механізований штурм українських позицій на південний схід від Коренева.

Представник Харківської ОВА Олексій Дмитрашковський 18 вересня повідомив AFP, що українські війська "зупинили контрнаступ" РФ у Курській області та стабілізували ситуацію.

"ISW ще не спостерігав, як українські сили повністю зупинили російський поступ у Курській області, хоча Дмитрашковський може посилатися на події, які вийшли за межі доступної інформації в межах обмеження збору для цього звіту", - пишуть аналітики.

Також в ISW додають, що продовжують відслідковувати російські спроби контратакувати позиції ЗСУ у Курській області, але поки що "не спостерігають широкомасштабні бойові дії, що вказують на те, що російські війська розпочали широкомасштабну узгоджену контрнаступальну операцію, спрямовану на повне витіснення українських сил із Курської області".

Читайте також на порталі "Коментарі" - в ISW розповіли, до чого можуть призвести удари ЗСУ по складах боєприпасів у РФ.