Карма в дії: низку регіонів РФ накрив потужний блекаут, була "бавовна"

Російська влада проблеми у роботі енергооб'єктів пов'язує з аномальною спекою. Водночас є інформація про вибухи.

У Бурятії, Забайкаллі, південних регіонах Росії та окупованому Криму у вівторок, 16 липня, спостерігаються перебої з електропостачанням. У цих регіонах введено обмеження на подачу електроенергії.

Російські ЗМІ повідомляють про аварійне відключення на енергоблоці Гусиноозерської ГРЕС у Бурятії, що спричинило проблеми з електропостачанням у Забайкаллі.

Згідно з інформацією в мережі, проблеми в роботі Гусиноозерської ГРЕС були спричинені вибухами, після чого аварійно відключилися два з трьох енергоблоків.

Відключення електроенергії частково зачепило сім муніципальних утворень, Улан-Уде, 75 населених пунктів і 190 соціально значущих об'єктів, залишивши понад 115 тисяч осіб без світла.

Російське Міненерго також повідомляє про тимчасові обмеження споживання електроенергії на півдні Росії та в окупованому Криму через збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС. Наприклад, у Краснодарі відключилися понад 100 електропідстанцій.

На Ростовській АЕС було зафіксовано неполадки на турбогенераторі. Варто зазначити, що на території Ростовської АЕС у грудні 2022 року сталася велика пожежа у зв'язку з роботою ППО над містом і областю.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали в Росії затопило уранові свердловини. У Росії продовжує підтоплювати нові міста, села та інфраструктурні об’єкти. В Курганській області вода затопила старі уранові свердловини, а місцеві екологи б’ють на сполох через те, що радіоактивні речовини можуть потрапити до житлової зони.

В Курганській області Звіриноголівському районі знаходяться свердловини старого родовище "Добровольноє", де уран видобуває "Росатом". Публікації з цього регіону показують, що в наслідок повені були підтоплені місцеві села, а отже й уранові свердловини.