Італійська прем’єрка потрапила в скандал: розповіла росіянам про війну в Україні

Російські пранкери розіграли Джорджію Мелоні під час телефонного дзвінка, де вона заявила про втому від війни в Україні.

Прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні під час розмови з російськими пранкерами заявила, що деякі світові лідери втомились від війни, яка триває 20 місяців в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Telegraph.

Російські пранкери "Вован і Лексус", які ймовірно є агентами Кремля зателефонували Мелоні та представились одним з чиновників Африканського союзу. Під час розмови з ними Мелоні зробила неоднозначні заяви щодо війни в Україні, які будуть позитивно сприйняті в Москві, де сподіваються на зменшення допомоги Україні від країн Заходу.

"Я бачу, що багато хто втомився. Правду кажучи, можливо, ми близькі до того моменту, коли всі зрозуміють, що нам потрібен вихід", - сказала Мелоні.

Крім того, Мелоні висловилась про контрнаступ. Італійська прем’єрка вказала, що він не змінив ситуацію у конфлікті, а війна може тривати багато років, "якщо ми не спробуємо знайти якісь рішення".

Адміністрація Мелоні підтвердила дійсність розмови з російськими пранкерами, яка відбулась 18 вересня. У повідомленні йдеться, що Джорджія Мелоні "шкодує, що була обманута".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єрка Італії назвала справжню мету атаки ХАМАС на Ізраїль. Джорджія Мелоні заявила, що світу потрібно бути уважним, щоб не потрапити у пастку бойовиків ХАМАСу.

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністерку Італії Мелоні, яка виступила з заявою про допомогу Україні. Лідерка Італії вказала на необхідність не послаблювати допомогу для України, яка веде війну проти Росії.