Іран назвав війну "спецоперацією" і зробив заяву про безпілотники для атак по Україні

В Ірані знову відхрестилися від того, що давали Росії ракети та безпілотники для атак по Україні

Глава МЗС Ірану Хосейн Абдоллахіян заявив, що країна "ніколи не постачала" Росії безпілотники та ракети для використання в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", заяву Абдоллахіяна цитує російське пропагандистське інформагентство "ТАРС".

"Україна не надала Ірану жодних доказів того, що РФ нібито використовує іранське озброєння під час "спецоперації", - наводять пропагандисти слова МЗС Ірану.

Офіс генпрокурора встановив, що ударні безпілотники типу "Shahed-131\136", якими Росія обстрілює Україну, виробляє іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company. При цьому російські пропагандисти продовжують називати іранські ударні безпілотники своїми "геранями", яким і б'ють Україною.

Читайте також на порталі "Коментарі" - за два тижні нового року у світі, де й так палають російсько-українська війна, а також війна Ізраїлю проти ХАМАС (хоч і в меншій стадії, ніж раніше), загострилася ще низка точок. Так, Північна Корея обстрілює Південну, натякаючи на готовність до великої війни. А США та Британія завдали серію авіаударів по центрах зберігання озброєння та баз для навчання хуситів у Ємені – у відповідь на безчинства останніх у Червоному морі. Фактично починає збуватися один із ризиків, позначених The Time у топ-загрозах 2024 року. А саме – розширення війни на Близькому Сході. Та й ще один ризик (країни-ізгої: Росія, Північна Корея та Іран посилюватимуть можливості один одного – і діятимуть більш скоординованими та руйнівними способами на глобальній арені) явно має місце бути (ті ж північнокорейські ракети вже летять по Україні). Чи можна говорити, що світ уже – у Третій світовій війні? Чи готова його демократична частина нарешті не просто визнати факт наявності нової осі зла – а й розпочати спільні заходи щодо її знищення? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.