Ігнат розповів, чи дійсно росіяни знищили "Патріот" на Дніпропетровщині

Ігнат відреагував на інформацію від Безуглої про те, що ворог поцілив у «Патріот»

Юрій Ігнат, тво начальника управління комунікацій Командування Повітряних Сил ЗСУ звернув увагу на те, що нардеп Мар’яна Безугла, яку він називає рупором кремлівської пропаганди в Україні, підтвердила удар по позиції українського ЗРК "Patriot" на Дніпропетровщині 9 жовтня 2024 року.

"То що ж сталося 9 жовтня? Та нічого нового, ворог лише пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив. Це війна, на війні отримують пораненні не лише люди, а й техніка. Мало того, цей же підрозділ "Patriot" продовжує виконувати завдання в регіоні", - розповів Ігнат.

За його словами, того дня ЗРК "Patriot" вів протиповітряний бій проти групи російських балістичних ракет, і частину вдалось перехопити.

"Повітряні Сили не можуть щоразу виправдовуватись перед суспільством через інфовибрики Мар’яни і їй подібних. Через ці пояснення ворог отримує додаткову інформацію при плануванні наступних атак. Але не відреагувати теж не можемо, бо градус кипіння надто високий, чи не так?" - відзначив у Фейсбуці Ігнат.

При цьому він підкреслив, що система "Patriot" є однією із найпріоритетніших цілей для ворога, бо лише завдяки цьому американському ЗРК ми тримаємо на певній дистанції російську авіацію. Технології на війні стрімко розвиваються, каже Ігнат, російські КАБи стали летіти далі, окупанти зробили висновки, коли втратили з десяток літаків під час своїх попередніх зухвалих атак. І тепер полювати за російськими "сушками" значно складніше, додав Ігнат.

"Пам’ятаєте про збір на макети, про їх важливість і необхідність в цих умовах ведення війни. Ворог часто цілить по макетах, але інколи, на жаль, це – реальна техніка", - додав Ігнат.

Окрім того, він додав, що "Patriot" - це комплекс стаціонарний і конструктивно не призначений для війни в динаміці.

"Боротьба з розвідувальними БпЛА – то вже окрема тема. І відповідь тут проста, треба мати чим! Сили оборони збивають багато, але й пролітає немало. Про це усі говорять, шукають засоби і способи протидії", - додав Ігнат.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому ворог міг уразити ЗРК "Патріот".