Хто наказав оточити Авдіївку: що ховається за м'ясними штурмами окупантів на місто

Бліцкриг окупантів не вдався, але ворог не припиняє наступати

Українське командування підтверджує, що російська армія зазнає великих втрат, намагаючись окупувати Авдіївку, але продовжує наступати. Що рухає росіянами, якщо вони, незважаючи на втрати в живій силі і техніці продовжують атакувати? Видання "Коментарі" розбиралося в цьому питанні, вивчивши думки експертів.

Ситуація на цій ділянці фронту загострюватиметься

Військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив думку, що російським військовим надійшла чітка вказівка взяти Авдіївку в оточення. Бліцкриг у росіян уже точно провалився. Тепер ситуація автоматично перетекла до стадії м'ясорубки.

Попович зазначив, судячи з того прагнення, з яким росіяни атакують місто, наказ про взяття Авдіївки точно надійшов від когось із перших осіб РФ. Це або міністр оборони РФ Сергій Шойгу або сам російський диктатор Володимир Путін.

"З урахуванням їхнього напору, з урахуванням їхнього бажання це завдання виконати, очевидно, це політична цінність, тобто військового сенсу щодо кількості втрат і поставленого завдання в цьому оточенні все менше", - прокоментував Денис Попович.

Російські сили перетягують під Авдіївку навіть із Луганської області

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, хоч у Генштабі і повідомляють, що росіяни зазнають великих втрат, ситуація поблизу міста дуже складна.

Експерт зазначає, що таке прагнення захопити Авдіївку він міг би ще зрозуміти, якби ЗСУ готувалися з боку Авдіївки наступати на тимчасово окупований Донецьк і росіянам потрібно було відкинути українську армію, але нічого такого найближчим часом точно не передбачається.

"Авдіївка - це досить ефективний трамплін для звільнення Донецька. Але справа полягає в тому, що найближчим часом про операцію звільнення Донецька не може йти", - заявив Олександр Коваленко.

На його думку, російські операції є наслідком політичного рішення, частиною пропагандистського кроку, щоб показати, що окупанти здатні йти у наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи слабшає європейська підтримка України – як реагувати на те, що відбувається.