Голова ДонОВА: окупантів у Вугледарі ще немає, люди навідріз відмовляються виїжджати

У Вугледарі попри посилення бойових дій залишаються мирні мешканці

На підступах до Вугледара наші захисники спалили величезну кількість ворожої техніки, але на жаль, ворог має просування. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін, інформує портал "Коментарі".

На питання ведучої про те, що аналітики проєкту DeepState повідомляють про присутність ворога на околицях Вугледару, Вадим Філашкін відповів, що це не зовсім так, що постійного перебування ворога на околицях міста немає. Окремі російські ДРГ намагаються прориватися в місто, але воїни ЗСУ знищують ці групи.

"У місті залишаються близько 100 людей, які навідріз відмовляються виїжджати. Завозити їм гуманітарну допомогу неможливо, бо ворог прострілює усі шляхи.

Місто ще не захоплене, і сподіваємося, що цього не буде", – зазначив Вадим Філашкін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У ЗСУ заговорили про втрату Вугледара: деталі

Російські війська накопичили вирішальну кількість техніки та людей у районі міста Вугледар Донецької області. Тому українцям справді треба бути готовими до того, що наші бійці відійдуть із міста. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "Ранок.LIVE" розповів представник УДА "Південь" Сергій Братчук.

Військовий зазначив, що нам "треба бути готовими до втрати Вугледару". Братчук зазначив, що на сьогодні українські сили виконують два завдання у цій війні: перше – це максимальне "збіг" ворожого ресурсу і друге – найголовніше – це збереження життів наших бійців. "Росіяни задіяли принцип випаленої землі у Вугледарі.

Штурмові групи ворога заходять уже на повні руїни і намагаються там закріпитися. КАБи сьогодні допомагають ворогові, і ми це відзначаємо. По-друге, ворог атакує як мінімум із трьох напрямків. Саме флангові удари вони сьогодні застосовують . І на цій ділянці фронту ворог накопичив вирішальну для цього моменту битву кількість особового складу, кількість техніки”, — розповів Братчук.