Генштаб звільнив ще одного командира відомої бригади: яка причина

Комбриг перейде на вищу посаду для передачі бойового досвіду

Військове керівництво звільнило командира славетної бойової 72-ї Окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців, Героя України, полковника Іван Вінніка, повідомило Оперативне командування "Північ".

У ЗСУ повідомили, що Іван Віннік призначений на вищу посаду з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду.

"Полковник Віннік – приклад справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого та людяного командира. Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни", - йдеться у повідомленні командування "Північ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив проти того, щоб оборонні зусилля ЄС дублювали або конкурували з військовим Альянсом. Він заявив, що прагнення ЄС створити окремі командні структури та заплановані сили швидкого реагування ризикує відволікти ресурси від НАТО. "Чого ЄС не повинен робити, так це починати будувати альтернативні оборонні структури. Наприклад, інтервенційні сили", – сказав він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що до лав Сил оборони України через рекрутингові центри щомісяця долучаються близько 6,5 тисяч добровольців, розповів уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець. "Показники рекрутингу в Cили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — зазначив він.