Фініш та затишшя: стало відомо, коли окупанти зможуть працювати лише в обороні

Якщо Путін не оголосить мобілізацію, то вже у 2025 році російські окупанти в Україні працюватимуть лише в обороні

Росіяни набирають до лав армії в середньому 25 тисяч осіб на місяць. При цьому, як каже військовий Кирило Сазонов, ЗСУ "мінусує" понад тисячу окупантів на добу. Тобто, наголошує він, загальна чисельність російської армії щомісяця зменшується.

Виходячи з цієї інформації, каже Сазонов, можна спрогнозувати два сценарії завершення війни.

"Перший – за такої системи ми продовжуємо їх мінусувати і у 2025 році ці втрати для них стануть критичними. Я не знаю, чи будуть у нас ресурси для контрнаступу, але окупанти зможуть працювати лише в обороні. За різних сценаріїв це фініш чи затишшя", - каже Сазонов.

Щоправда, каже військовий, є другий шлях, коли кремлівський диктатор Володимир Путін все ж таки зважується на мобілізацію. У той же час Сазонов переконаний, що вона не буде однозначно успішною, тому диктатор на неї і досі не зважився.

"Скільки зможуть – стільки й зберуть. Закидають нас "м'ясом", поки є. Тоді війна затягується на два-три роки і не виключено, що вони вичавлять нас ще з деяких ділянок. Втім, очевидно, що їхня головна мета це Донецька область", - каже Сазонов.

При цьому він наголосив, що ніхто не виключає чинник "чорного лебедя" для України чи Росії.

"Зрозуміло, що на даному етапі вони максимально зосередяться на різних ІПСО щодо зриву української мобілізації та дискредитації самої ідеї війни за Україну. Прямо скажемо, ми на цьому напрямі працюємо дуже слабко. І це реальний прокол кадрової політики", - наголосив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Лавров розповів, коли РФ готова завершити "СВО". За його словами, Кремль продовжує наполягати на тому, що Україна має віддати Росії чотири області, які вона записала собі до Конституції.