Фейгін пояснив, для кого Путін озвучив ультиматум щодо війни в Україні

Для чого Путін озвучив свої умови закінчення війни в Україні, які президент Зеленський назвав ультиматумом, що веде до капітуляції.

Російський блогер та опозиційний політик Марк Фейгін заявив, що умови Путіна щодо закінчення війни були озвучені російським диктатором для американців. За словами Фейгіна США та Росія постійно підтримують контакт між собою.

Марк Фейгін в інтерв'ю "Еспресо" розповів, що ультиматум, який озвучив Путін перед Самітом миру спрямований на західну аудиторію.

"Він це зробив для американців передусім, навіть не для швейцарського саміту. Він показав американцям, що ось його позиція, продавлюйте її", - сказав Фейгін.

Опозиційний політик наголосив, що між Москвою та Вашингтоном в останні місяці інтенсифікувався зв'язок. За словами Фейгіна, США намагались переконати Путіна не наступати на Харківщину, щоб уникнути масових жертв, а натомість Вашингтон не давав дозволу Україні для ударів по РФ.

"Ми ж це розуміємо. Про це писалося, опосередковано повідомлялося. Це не так сильно заперечувалося анонімними джерелами у Білому домі. І Путін підбив підсумки цим консультаціям, він сказав: ні, чотири області мають мені віддати. Ні, ще санкції мають скасувати. І повна заборона на вступ України в НАТО. Це безумні умови", - говорить Фейгін.

Марк Фейгін пояснює, що при виконанні умов, які запропонував Путін, Росія не буде зупинятись, аби унеможливити прийняття гарантій безпеки для України та захопити всю територію країни.

"Про угоди він нічого не говорить, про гарантії безпеки, тому що вони вже після війни. А він не дасть цій війні закінчитися, щоб ці угоди про гарантії безпеки стосовно України почали діяти. Це також очевидно. Тому що план Путіна – це захват всієї України", - додав Фейгін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін підписавши договір з Північною Кореєю міг здійснити фатальну помилку у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про українського народного депутата, який у Верховній Раді різко відповів на умови Путіна. Російський диктатор пропонує відмовитись Україні від п'яти частково або повністю окупованих армією РФ областей.