Фатальна помилка Путіна: Україна може отримати неочікуваного союзника

Через північнокорейські поставки зброї до Росії, Південна Корея заявила про готовність зняти ембарго та організувати поставки озброєння Україні.

Російський диктатор Володимир Путін підписав двосторонню декларацію з Кім Чен Ином щодо військової співпраці Росії та КНДР. Можливо ця угода стане однією з найгірших для Кремля, адже Україна може заручитись підтримкою однієї з найкращих збройних сил світу.

В останні кілька місяців співпраця Північної Кореї та Росії значно поглибилась. Українська, американська та південнокорейська розвідки неодноразово повідомляли, що Росія отримує від КНДР артилерійські боєприпаси, які використовує на війні в Україні. Нова угода, передбачає посилення поставок північнокорейської зброї до РФ.

У Кремлі, мабуть, не очікували, що угода між Росією та Північною Кореєю може допомогти Україні заручитись військовою підтримкою інших країн. Проте, у Південній Кореї заявили, що в результаті підписання угоди між Москвою та Пхеньяном вони розглядають можливість початку військової допомоги Україні. Південна Корея вже надсилала різне обладнання Україні, зокрема для розмінування, однак допомога не включала летальної зброї.

Путін різко негативно відреагував на можливу допомогу Південної Кореї Україні. Очільник Кремля пригрозив, що Сеул робить "дуже велику помилку", а Росія відповість на такі дії Південної Кореї.

Зазначимо, що військова підтримка України з боку Південної Кореї могла б значно допомогти у війні проти РФ. Ресурс Global Firepower, який оцінює військовий потенціал окремих країн, поставив південнокорейську армію на п'яте місце в світовому рейтингу сил. Лише США, Росія, Китай та Індія мають вищі позиції. Крім того, Південна Корея має розвинений військово-промисловий комплект, де виробляє танки, БМП, ракетні установки, протиповітряні системи, артилерійські снаряди та інше озброєння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український журналіст Віталій Портников вважає метою візиту Путіна до Кім Чен Ина, це змусити північнокорейського диктатора напасти на Південну Корею.

Також "Коментарі" писали про угоду Росії та Північної Кореї, де розглянуто напад на одну з країн.