Екс-посол Великобританії в РФ розповів, скільки років ще триватиме війна в Україні

Колишній посол Великобританії у Росії Тоні Брентон дав невтішний прогноз щодо війни в Україні

Президент РФ Володимир Путін та його оточення впевнені, що на війні в Україні "справи йдуть у правильному напрямку". Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив колишній посол Великобританії в Росії Тоні Брентон, повідомляє Sky News.

Дипломат зазначив, передбачається, що ця "війна на виснаження триватиме, можливо, ще кілька років".

При цьому Тоні Брентон визнав, що західні союзники Києва застрягли у проксі-війні.

"Війна - центральна тема у свідомості Путіна. Він уже втратив інтерес до більшості аспектів управління, але він дуже відданий війні і сповнений рішучості виграти її. Він зможе зробити це тільки в тому випадку, якщо зможе зберегти хоча б враження від російської громадської підтримки (на виборах)", - вважає Брентон.

Він додав, що те, що відбувається в Росії, "це не вибори" у звичному розумінні.

"Це підтвердження національної підтримки Путіна, і цифри говорять про те, що російська влада досягне успіху в досягненні цієї мети", - заявив колишній посол.

Водночас, як зазначив екс-посол, опитування громадської думки в РФ припускають, що Путін має 80% підтримки, але "це мовчазна згода, а не ентузіазм щодо того, що Путін задумав".

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Росії, а також на тимчасово окупованих територіях України проводяться чергові вибори Путіна. Диктатора вже іронічно привітав із перемогою президент Європейської ради Шарль Мішель. Про що говорить сам процес псевдовиборів? Які виклики та можливості відкриються у ракурсі ходу російсько-української війни після них? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.