Є нове просування росіян на гарячій ділянці фронту: карти ISW

На Покровському напрямку та поблизу Часового Яру знову дуже неспокійно

Військовими аналітиками знову фіксується просування російських загарбників біля Часового Яру та Покровська. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У повідомленні йдеться, що війська країни-агресора нещодавно незначно просунулися на північ від Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 вересня, показують, що окупанти просунулися у західній частині Калинівки.

Російські "військори" стверджували, що війська РФ також просунулися на південь від Часового Яру у напрямку Ступочок, але в ISW не знайшли підтвердження.

25 і 26 вересня російські загарбники продовжували наступати біля Міньківки та Григорівки, біля самого Годинного Яру, біля Кліщіївки та поблизу Білої Гори.

26 вересня війська РФ продовжили наступ у районі Торецька, проте підтверджених змін лінії фронту не було.

Російські "військори" стверджували, що путінські війська трохи просунулися в центрі Торецька, але в ISW не знайшли підтвердження.

25 і 26 вересня російські загарбники продовжували штурм біля самого Торецька, в районі Нелипівки, Леонідівки та у напрямку Щербинівки.

Війська РФ нещодавно просунулися на схід та південний схід від Покровська. Геолокаційні кадри від 24, 25 та 26 вересня показують, що окупанти просунулися у східну частину Миколаївки, на північ і північний схід від Миколаївки та північну частину Гірника.

Російські блогери стверджували, що війська РФ також просувалися вздовж залізничної лінії на північ від Цукуріного, але в ISW не знайшли підтвердження цих тверджень.

У Міноборони РФ заявляли про захоплення українців 26 вересня, хоча експерти ISW оцінюють, що цей населений пункт був окупований, ймовірно, ще станом на 17 вересня, йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи справді фронт біля Вугледара почав руйнуватися: карта ISW.