Суд оголосив вирок двом адміністраторам Telegram-каналів про місця видачі повісток

Суд оголосив вирок адміністраторам Telegram-каналів, які розповсюджували інформацію про видачу повісток працівниками ТЦК.

Двоє адміністраторів Telegram-каналів у Черкаській області, які розповсюджували інформацію щодо видачі повісток отримали свій вирок - 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу прокуратури Черкащини.

Прокурори Черкаської області довели у суді причетність двох громадян України, які перешкоджали діяльності ЗСУ. Жителі Черкащини створили та адміністрували кілька тематичних Telegram-каналів, які інформували суспільство про місце видачі повісток працівниками ТЦК. Таким чином адміністратори Telegram-каналів розповсюджували інформацію, що давала змогу ухилятись українцям від вручення повісток в умовах воєнного стану.

"Вироком суду обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з одночасним встановленням іспитового строку". – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Черкащини.

Прокуратура в Черкаській області повідомила, що обидва чоловіки, які розповсюджували інформацію щодо видачі повісток у Telegram-каналах визнали свою провину та заявили про недопущення такої практики у майбутньому.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування серед українців щодо того, чи потрібно державі втручатись в роботу застосунку Telegram. Група депутатів створила законопроєкт № 9223, який передбачає кримінальну відповідальність за розповсюдження інформації, яка може бути загрозою для національної безпеки України.

Також "Коментарі" писали, що з'явились перші наслідки для майора ТЦК, який побив дружину військового.