Дуже важко: військовий сказав, коли ворог може "витиснути" ЗСУ з Курської області

Силам оборони реально складно в Курській області, проти військових грає навіть незнання місцевості

Обстановка в Курській області динамічна, підрозділи переміщуються активно, кожен має свій бій просто зараз або мав його годину тому, розповідає військовий Кирило Сазонов.

За його словами, росіяни самі собі встановили дедлайн то на 1 жовтня, то на 17, щоб очистити область від ЗСУ.

"З цим зрозуміло, ці дедлайни вони провалять. Якщо говорити про серйозну можливість вичавити нас із Курської області – це жовтень та листопад. Для цього стягують сили, резерви, переважно піхоту та танки. Нині за оцінками експертів тут противника близько 40 тисяч. Мої вважають – вже близько 55 тисяч", - каже Сазонов.

При цьому він додав, що силам оборони насправді дуже важко воювати в Курській області.

"Важко, насправді важко. Проти нас незнання місцевості. Вони вдома, хоч як не крути. Ми сміялися і користувалися їхніми проколами в орієнтуванні, коли вони губилися на Київщині, пам'ятаєте? Ну тепер ми в цій ситуації. Погане знання місцевості проти нас. На Плеховому, Бірках та Спальному відчули це повною мірою. На Спальному втратили пацанів. У противника дуже добре поставлена аеророзвідка. У повітрі постійно щось висить", – розповідає військовий.

За його словами, росіяни дуже часто використовують у Курській області таку саму тактику, що й у Годинному Яру та Торецьку - просочуються малими групами, іноді по одному на стартові штурмові позиції, і звідти відбувається вже ривок до позицій.

"По обстрілу – накривають із усього. Про КАБ навіть говорити не варто, самі розумієте. Криють за принципом "вогняний вал". Тобто у них вихідна позиція проста – у зайнятих нами селищах їх мирних немає і не може бути. Тому можна рівняти із землею все. Стовбурна працює теж активно. Як і наша. Викотилися, відпрацювали та втекли. Зважаючи на те, що в повітрі постійно щось висить, неприємно. Підключаються СРЗВ. Морпіхи активно та грамотно використовують танчики. Взагалі грамотно воюють, це найкращі частини, що мають. Зіткнулися ще на Торецьку з ними, тепер тут", – розповідає військовий.

За його словами, сили оборони у плани командування не присвячені.

"Але якщо хочемо тут затриматися надовго - треба зариватися в землю", - додав Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що російські військові хочуть звільнити Курську область протягом місяця.