Дрони не замінять ракети та артилерію: що може суттєво змінити ситуацію на фронті

Роль ракетних військ та артилерії "залишається надважливою" на фронті: заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк

Україна розробляє масштабну програму виготовлення дронів. Вони показали свою ефективність, однак поки не зможуть повноцінно замінити ракети та артилерію. При цьому роль безпілотників у війні України з Росією в майбутньому продовжуватиме зростати. Про це заявив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію “РБК-Україна”.

За його словами, хід війни змінюють технології. "Технологічна перевага - реальний шанс змінити ситуацію на фронті на нашу користь. Роль безпілотників на війні зростатиме. Поки що вони не можуть замінити ракетні війська та артилерію. Хіба що частково, у виконанні певних завдань", - зазначив військовослужбовець.

Іван Гаврилюк зауважив, що безпілотники коригують артилерійський вогонь, допомагаючи його робити більш прицільно, при цьому витрачати менше боєприпасів. Але роль ракетних військ та артилерії "залишається надважливою".

Російським окупантам саме завдяки високій інтенсивності використання артилерії та реактивних систем залпового вогню вдається просуватися на фронті. При цьому засоби РЕБ на артилерію не можуть вплинути.

"Ефективність виконання бойових завдань залежить від комплексного використання всього спектру озброєнь: артилерії, безпілотників, бронетехніки, РСЗВ, РЕБ та професійності особового складу", - наголосив заступник міністра оборони.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, скільки чоловіків можуть ще призвати на війну в Україні. Про орієнтовні підрахунки мобілізаційного потенціалу читайте за посиланням.