Для чого Росія використовує "шахеди": які атаки слід очікувати у майбутньому

Росія хоче цілодобово атакувати Україну безпілотниками.

У серпні був рекорд запуску "шахедів" по Україні - 789 безпілотників. Наймасштабнішою атакою стало 26 серпня, коли Україна була атакована 109 дронами. Крім того, у серпні лише 4 дні не було атак з застосуванням "шахедів". Подібна ситуація активного використання ударних дронів спостерігається й у вересні. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко пояснює, яку тактику запуску "шахедів" використовує Росія.

За словами Андрія Коваленка, росіяни мають два методи застосування "шахедів" на війні в Україні.

"Постійні зальоти шахедів є елементом розвідки. Для росіян шахеди лишаються саме ударною зброєю на ближні дистанції. Щодо дальніх, основна функція – розвідка", - пояснює Коваленко.

Керівник Центру протидії дезінформації зазначає, що основна ціль Росії виготовляти стільки "шахедів", щоб постійно чинити тиск на українців.

"Збільшення кількості виробництва бляшанок також має свою мету - вони хочуть вийти ледь не на цілодобовий режим атак в майбутньому, щоб тривоги в регіонах стали звичними", - вважає лейтенант.

Однак Андрій Коваленко наголошує, що Україна також може активно завдавати ударів по території Росії використовуючи свої безпілотники.

"Але в цю гру можна грати вдвох. І на відміну від нас, російське ппо має точковий характер та не здатне прикрити росію повноцінно від БПЛА. А збільшення інтенсивності атак загалом призведе до більш регулярних провалів ппо рф, за прикладом Торопця", - підсумував Коваленко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що удар по складу боєприпасів у Торопці може змінити рішення Заходу щодо далекобійної зброї.

Також "Коментарі" писали про військового, який прогнозує, що невдовзі оператори дронів стануть непотрібними.