Діяти потрібно без зволікань: що вимагає глава МЗС Сибіга від партнерів

Андрій Сибіга закликав партнерів діяти

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до західних партнерів на тлі посилення допомоги Північної Кореї Росії. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію міністерства закордонних справ України.

Він наголосив, що Північна Корея підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом. “Не найманцями, а регулярними підрозділами, які Москва планує використовувати як гарматне м'ясо. Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань”, - наголосив очільник міністерства.

Він зазначив, що Росія вдається до серйозної ескалації своєї агресії, для цього залучає КНДР, як сторону конфлікту. “Ми вимагаємо негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу. Найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив Президент України Володимир Зеленський”, - зауважив Сибіга.

За словами міністра, РФ масштабує свою війну. Тому, союзники мають масштабувати військову підтримку України. Серед кроків, які мають зробити партнери, Сибіга називає:

  • зняття обмеження на далекобійні удари,

  • перехоплення російських ракет та безпілотників над Україною,

  • надання запрошення до НАТО,

  • збільшення інвестицій в українське виробництво озброєнь.

“Дійте!”, - закликав Андрій Сибіга.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що президент США Джо Байден під час візиту до Німеччини не обійшов увагою питання України. У п’ятницю, 18 жовтня, він зробив відповідну заяву. До чого він закликав союзників по НАТО, читайте за посиланням.