Дії союзників розчаровують: яке рішення досі не можуть ухвалити навіть попри успіх ЗСУ на Курщині

Україні не дозволили використовувати далекобійні ракети на територій Курської області

Уряд Великої Британії не дав Україні дозволу на використання ракет Storm Shadow для атак на Курськ, повідомляє The Telegraph із посиланням на джерела в уряді. За словами джерела, "жодних змін не відбулося".

Зазначається, що під час свого візиту до Великої Британії минулого місяця, президент України Володимир Зеленський намагався переконати прем'єр-міністра Кіра Стармера зняти обмеження на використання ракет Storm Shadow, які мають дальність близько 250 кілометрів.

Україна прагне нанести удари по аеродромах та логістичних центрах, що знаходяться далеко за лінією фронту, які використовуються Росією для зміцнення своїх позицій у Курську, зазначає видання.

Експерт, колишній британський танковий командир Хеміш де Бреттон-Гордон, вважає, що ракети Storm Shadow можуть бути ефективними для ураження залізничних вузлів та ключових доріг, що ведуть до Курська, а також будь-яких аеродромів у радіусі 160 кілометрів.

Як зазначається, рішення щодо використання ракет Storm Shadow не є винятковою позицією британського уряду, оскільки ці ракети виробляються у Франції, і Париж також має право голосу щодо умов їх використання.

Також повідомляється, що Київ запросив у Вашингтона дозвіл на використання ракет великої дальності Atacms під час наступу, однак поки що отримав відмову.

The Telegraph аналізує, що наступ України на Курськ може не лише принизити Путіна, але й змусити Москву відвести частину сил з Покровська, де українські війська зайняли оборонні позиції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, чи змусить наступ ЗСУ у Курській області зупинити ворога бої на Покровському напрямку.