Деескалація можлива. Зеленський розповів, як наблизити кінець війни

Україна і РФ мають відмовитися від ударів по об'єктах енергетики

Взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі може стати першим кроком до завершення гарячої фази російсько-української війни.

Відповідну заяву зробив президент України Володимир Зеленський, повідомляє The Financial Times.

"Ми побачили під час першого мирного саміту, що може бути ухвалено рішення щодо енергетичної безпеки. Іншими словами: ми не нападаємо на їхню енергетичну інфраструктуру, а вони не нападають на нашу. Чи може це призвести до кінця гарячої фази війни? Я так думаю", - заявив Володимир Зеленський.

Раніше Росія заявляла, що напередодні операції в Курській області Україна нібито відмовилася піти на домовленості, які б передбачали відмову від ударів по об'єктах енергетики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Корея може перекинути в Україну військових із Сил спеціальних операцій (SOF). Як пише британська газета The Telegraph, північнокорейські війська SOF є "одним із найсекретніших підрозділів такого роду у світі". Видання зазначає, що у доповідях західних аналітиків SOF називають "висококваліфікованими військами, оснащеними найкращим спорядженням, доступним для небезпечних, але важливих місій".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що командування ЗСУ визнало, що темпи мобілізації в Україні пішли на спад. Станом на сьогоднішній день середня чисельність одночасної підготовки новобранців української армії у навчальних центрах становить близько 20 тисяч осіб, повідомив представник Генштабу ЗСУ Василь Румак. За його словами, ще кілька місяців тому кількість мобілізованих, які одночасно навчалися, сягала майже 35 тисяч.