DeepState: росіяни розстріляли українських військових, які здалися в полон в Курській області

Ситуація в Курській області для Сил оборони далеко не райдужна

Як повідомило DeepState у Телеграмі росіяни розстріляли українських військових в Курській області.

"Кацапські виродки вчергове порушили правила та звичаї ведення війни — розстріляно 9 українських військових на Курщині", - сказано в повідомленні.

У DeepState відзначили, що від своїх джерел у 1 ОТБр отримали інформацію про те, що російські виродки 10 жовтня розстріляли дронщиків та суміжників в районі населеного пункту Зелений Шлях.

"Додаткові деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але вже змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Проте кількість БК була обмежена і вони були вимушені здатися", - сказано в повідомленні.

Загалом, відзначають аналітики із DeepState, ситуація на Курщині не така радісна. Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко.

"Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках. Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що українські правоохоронці отримали інформацію про страту 93 українських військовополонених російськими військовими. 80% зафіксованих випадків страт відбулися у 2024 році, хоча тенденція до погіршення ставлення російських військових до українських полонених почала з’являтися ще з листопада минулого року. З того часу ситуація значно погіршилася, і це призвело до зростання кількості жорстоких злочинів проти українських полонених.