Де просунулися окупанти на Донеччині та яке місто може потрапити в оточення: мапа DeepState

Ворог намагається здійснити оточення міста на Донеччині

Останніми днями ситуація на фронті суттєво погіршилася. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, оновивши мапу бойових дій, де "червона", тобто окупована зона збільшилася.

"Відмова від ротації 72 ОМБр змусила керівництво ввести допоміжні резерви з сил ТрО, які не змогли справитися з натиском ворога. Присутній у смузі штурмовий батальйон, через це змушений був розширити смугу батальйонного району оборони.

Як на зло, раніше посипалася і оборона 58 ОМПБр в Пречистівці. Через незапланований відхід на "кращі рубежі", відбувається огинання ворогом правого флангу Вугледарського угрупування. Тепер ще кацапи на бмп почали прориватися через бойові порядки вище Пречистівки у напрямку Богоявленки, перерізаючи логістику в місто", – пишуть у DeepState.

За даними аналітиків проєкту, ворог просунувся біля Нью-Йорку, Цукуриного, Гірника, Водяного, Вугледару, Пречистівки та в Торецьку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

16 людей постраждали внаслідок атаки росіян по середмістю Запоріжжя. Четверо з них - госпіталізовані. Така уточнена інформація на цей час. У лікарні в стані середньої тяжкості знаходяться чотири жінки. Інші постраждалі лікуються вдома.

Пошкоджені 13 багатоповерхівок, навчальні заклади, приватне майно, автівки, гаражі та приватні будинки.

Ворог атакував вночі – наніс щонайменше сім авіаційних ударів по Запоріжжю та Запорізькому району.

Наразі на місцях влучань продовжують роботу рятувальники, комунальні служби та волонтери. Розгорнуті Пункти Незламності, де всі, хто потребує можуть отримати інформацію і допомогу.

Жахливі фото – за посиланням.