Данілов розповів для чого Путін ввів "воєнний стан" в окупованих областях

За словами Данілова, РФ готується депортувати українців

РФ готується до масової депортації українського населення. Саме така мета запровадженого на окупованих територіях "воєнного стану". Таку заяву зробив у Twitter секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов.

"Військовий стан Путіна в анексованих регіонах України - це підготовка до масової депортації українського населення до депресивних районів Росії для зміни етнічного складу окупованої території. Злочин, який має бути засуджений ООН і який уже був скоєний Росією в Криму і залишилося не покарано", - заявив Данілов.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що означає рішення Путіна. Російський диктор Путін на засіданні Радбезу РФ оголосив про рішення ввести воєнний стан у т.зв. "ЛНР", "ДНР", а також підконтрольних російській армії територіях Херсонської та Запорізької областей (все це на папері анексовано країною-агресором). Також він звинуватив Україну у відмові від переговорів. Мовляв, "київський режим відмовився від переговорів, продовжує обстрілювати нові російські території, використовуючи терористичні методи". На думку Сергія Шаповалова, політичного аналітика Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, запровадження воєнного стану на тимчасово окупованих територіях України, які РФ вважає своїми, виглядає цирковою виставою, навіть невідомо, на кого орієнтованою. Отже, розмірковує Сергій Шаповалов, на хід бойових дій ці заяви ніяк не вплинуть, поки Росія не має ресурсу реально змінити хід бойових дій. Адже вже зараз вона вже використовує проти України всі види конвенційної зброї.