Цинічне розкрадання на фортифікаціях: як виглядають оборонні споруди біля Чернігова (ФОТО)

Стало відомо, які фортифікації побудували поблизу Чернігова

В Україні у 2023-2024 роках активно будували фортифікації. Однак попри гарні звіти на практиці фортифікації не придатні для оборони. Які фортифікаційні споруди побудували поблизу Чернігова показав начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, посилаючись на інформацію видання “Час Чернігівський”, пише портал "Коментарі".

Зазначається, що на будівництво фортифікаційних споруд витратили 110 млн грн, а зведенням займалося підконтрольне колишньому Чернігівському міському голові Владиславу Атрошенку.

“У розпорядженні “Часу Чернігівського” фото так званих “фортифікацій” біля Чернігова, на які Чернігівська міська рада витратила 110 млн грн, і які, за нашими даними, успішно освоїло підконтрольне Атрошенку “УТБ”-інжиніринг. Закликаємо правоохоронні органи провести розслідування, як сталось що гроші громади були направлені на фортифікації, а в результаті вийшло отаке. Готові передати фото з геолокацією правоохоронцям”, - йдеться у повідомленні.





Нагадаємо, що командир батальйону "Вовки Да Вінчі" Сергій Філімонов розкритикував українські фортифікації, якими через неправильне будівництво ворог просувається до позицій ЗСУ.

Комбат додав, що "ворогу достатньо просто штовхати в такі рови своїх зеків і контрактників, щоб натовпами бігли", поки хтось не добіжить до українських позицій. Детальніше про думку комбату читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вартість будівництва фортифікацій постійно збільшується. Яка сировина додає у ціні, читайте тут.