Цифри зросли в рази: Остін назвав втрати РФ в Україні

Міністр оборони США запевнив, що "коаліція з близько 50 країн доброї волі залишається об'єднаною і твердою" на підтримку України"

Країна-агресор зазнає величезних втрат через імперські фантазії російського диктатора Володимира Путіна. За увесь час повномасштабного вторгнення Росії в Україну вбито або поранено близько 350 тисяч російських солдатів. Як інформує портал "Коментарі", про це міністр оборони США Ллойд Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-24"), яке відбувається на авіабазі в Німеччині.

Міністр оборони США запевнив, що "коаліція з близько 50 країн доброї волі залишається об'єднаною і твердою" на підтримку України".

"І сьогодні ми докладатимемо навіть ще більше зусиль, аби збільшити нашу підтримку для України", - сказав Остін.

Очільник Пентагону додав, що сьогодні зустріч у форматі "Рамштайн" відбувається у динамічний момент.

"Україна продовжує перехоплювати ініціативу на полі бою. Українські війська зараз проводять операцію у російській Курській області. Армія агресії Кремля зараз перебуває в обороні на власних теренах. Але ми знаємо, що злоба Путіна глибоко простягається. Москва продовжує свій наступ на сході України, і особливо довкола Покровська. Путін передислоковує свої війська на Курщину. Кремль продовжує бомбардувати українські міста і робити мішенню українське цивільне населення. Це обурює", - зазначив Остін.

При цьому, як додав міністр оборони США, Росія зазнає величезних втрат через імперські фантазії Володимира Путіна. Зокрема, за його даними, більше ніж 350 тисяч російських військових було вбито та поранено з того моменту, як Путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. З 24 лютого 2022 року українські Збройні сили України потопили, знищили чи пошкодили 32 російських кораблі. Українці змусили росіян вивести усі найважливіші кораблі з Криму. Чиновник сказав, що українці також знищили 97 російських бойових літаків.

Читайте також на порталі "Коментарі" - місяць боїв у Курській області: підраховані втрати України та Росії.