Цифри жахають: в ООН розповіли, скільки закатованих росіянами українських військовополонених

За даними ООН, росіяни закатували 95% українських військовополонених

Російські окупанти катують українських військовополонених, починаючи з перших допитів. При цьому практика тортур у російському полоні є "поширеною і систематичною". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю нідерландському телеканалу NOS заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Глава Моніторингової місії ООН наголосила, що РФ замучила 95% українських військовополонених у своїх в'язницях.

Вони піддаються тортурам під час першого допиту. Їх б'ють металевими палицями, жорстко б'ють струмом. Їх роздягають. Це жахливо. Це найгірше, що я бачила за 20 років моєї кар'єри, відвідуючи полонених від імені ООН. українських військовополонених зазнали тортур, і це є військовим злочином", - сказала вона.

Як відомо, тортури порушують статтю 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Заступник командира української бригади 7 серпня розповів, що російська влада в СІЗО Ростовської області катувала і "звіряче" вбила українського військовополоненого, який з ним служив.

"Заяви Белла та попередні звіти моніторингової місії про порушення Росією прав українських військовополонених узгоджуються з давніми оцінками ISW про систематичні порушення Росією міжнародних прав людини та гуманітарного права в окупованій Україні та щодо українських військовополонених", - зазначається у звіті Інституту вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Лавров у Раді безпеки ООН істерично вимагав зняти всі загрози з Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі визнали, що допомога Україні може припинитись: що сталося.