Чому все більше жінок вступають до лав ЗСУ

За період повномасштабного вторгнення кількість жінок, що стали на оборону України збільшилася вдвічі

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони України у Телеграм.

"Понад 60 тисяч жінок стоять на захисті України. Більше ніж 42 тисяч з них — жінки-військовослужбовці. Ця цифра постійно зростає, адже у відповідь на агресію Росії значна кількість українських жінок долучилася до лав Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні.

Причино тому, є і суттєві зрушення в українському законодавстві, що дають змогу жінкам, фактично, у повній мірі реалізувати себе на фронті.

"Жінки боряться нарівні з чоловіками, вони воюють, ризикують і, на жаль, віддають свої життя. Вони — взірець відваги та відданості для усього світу!" – додають у Міністерстві оборони України.

Зауважимо, у 2021 році, до 24 лютого кількість жінок в українському війську становила близько 30 тисяч.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, - Зеленський відреагував на слова Трампа, який хотів би "завершити війну за 24 години". Володимир Зеленський заявив, що Трамп міг зробити все, щоб завершилася війна в Україні, коли він був президентом, але чомусь цього не сталося. Глава України зазначив, що він справді хотів би, щоб війна в Україні завершилася якнайшвидше, але це ніяк не пов'язано з тим, що може змінитись адміністрація США.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, - Кулеба розповів, як партнери України можуть припинити ракетний терор РФ У МЗС натякнули, що між Україною та деякими західними партнерами може відбутися непроста розмова.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Україна готова до контрнаступу, щоби звільнити свою територію від російських окупантів. Дійсно, Україна хотіла б отримати більше зброї та залагодити низку моментів, але Київ не може чекати місяцями, треба звільняти свою землю.