Чому російські ракети долетіли аж до західних регіонів України: військові зробили заяву

8 січня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу

Російські ракети та дрони можуть долітати до західних регіонів України, адже системи протиповітряної оборони не можуть закрити всю територію країни. Таку заяву зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"І ракети, і дрони завжди пролітають. Ми повідомляємо кожен регіон у міру прольоту ракет. Летять вони по тим маршрутам, які вони собі прораховують, де вони мають розвіддані, де їх важче перехоплювати нашій ППО, зокрема й винищувачами та мобільними вогневими групами", - розповів Ігнат.

Також він розповів, що засоби повітряного нападу РФ, такі як крилаті ракети та дрони, летять низько. Саме для того вони й створені, щоб долати системи ППО.

"Не можемо ми всю територію України суцільно закрити ППО, щоб жодна ракета не пролетіла, тому локально захищаємо міста, об'єкти, напрямки. Тому ракети ворога і "Шахеди" часто долітають до західних областей, змінюють маршрут, їх збивають відповідно на підльоті до потенційних цілей. Не всі ракети ворожі досягають своїх цілей, є різні варіанти - можуть впасти в полі, може бути підрив в повітрі", - відповів речник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни запустили ракети по Україні. Починаючи з 7 ранку почали надходити повідомлення про вибухи у різних містах України. Повідомлялося про потужні вибухи у Харкові.

Також почали надходити повідомлення про вибухи у Дніпрі та передмісті. Крім того, про звуки вибухів повідомили у Запоріжжі. Там пролунала серія повторних вибухів. Також під масованим ракетним обстрілом опинився Кривий Ріг. Перед тим Повітряні сили закликали мешканців цього міста бути в укритті у зв'язку з пуском "Кинджала" з одного з російських винищувачів МіГ-31К. Зафіксовано повторний пуск балістичних ракет із Криму у напрямку Кривого Рогу. Серія вибухів пролунала у Хмельницькому.