Чому РФ почала активніше застосовувати авіабомби: пояснення ЗСУ

Юрій Ігнат заявив, що росіяни мають великі запаси авіабомб, саме тому вони почали застосовувати їх досить часто

Російські загарбницькі війська мають великий запас авіаційних бомб. При цьому переробити їх на керовані ворогові дешевше та швидше, ніж виробляти ракети. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Спікер зазначив, станом на сьогодні росіяни можуть скидати свої плануючі авіабомби на відстані 50 і більше кілометрів, не доходячи до нашого кордону. Тому Україна має мати кошти, щоб вражати літаки, які випускають ці бомби.

"Це нові виклики та загрози для нас. Як бачимо, у цій війні все більше і більше з'являється новітнє озброєння, яке починає активно застосовуватися. Це і дрони-камікадзе, і багато іншого. Що таке авіаційні бомби, ми вже добре бачили і в Ізюмі та у Маріуполі", - зазначив Ігнат.

Він акцентував, коли Україна не мала потужної ППО, ворог застосовував бомби вільного падіння.

"В даний час РФ змушена перейти на далекий радіус дії. І це нові виклики для нас. Адже бомби типу "ФАБ - 500" у росіян є в достатній кількості. Вони потребують мінімального доопрацювання, встановлення крил і системи навіть примітивної навігації, і таким Це значно дешевше для росіян, ніж виробляти в умовах санкцій і застосовувати проти українців дуже цінні ракети", - пояснив Ігнат.

У свою чергу він наголосив, що ЗСУ теж використовують подібні бомби, але їх у нас не так багато.

"Потрібно ще налагодити їх випуск, але ми їх використовуємо. І хоча ці бомби меншої потужності, вони дуже високоточні, тому їхня ефективність у рази вища", - додав Ігнат.

Нагадаємо, що вночі 24 березня росіяни завдали ударів авіабомбами по Сумській області, випустивши їх із літаків Су-35.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи ведеться підготовка до переговорів України та Китаю на найвищому рівні: Володимир Зеленський зняв інтригу.