Чому Путін вирішив збільшити армію: британська розвідка навали справжню причину

Британська розвідка оцінила здатність Путіна збільшити армію на 180 тисяч

Плани російського диктатора Володимира Путіна збільшити свою армію на 180 тисяч чоловік зіткнуться із труднощами. Вони зумовлені тяжкими втратами в Україні та проблемами з набором. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

Британська розвідка зазначає, 16 вересня Володимир Путін підписав указ про збільшення чисельності російських збройних сил на 180 тисяч осіб до загальної чисельності 1,5 млн осіб, який набуде чинності з грудня 2024 року. Це третій указ, підписаний Путіним про збільшення чисельності російських збройних сил із початку війни проти України у лютому 2022 року.

Прагнення Росії до розширення своїх збройних сил добре відоме. У грудні 2022 року тодішній міністр оборони Сергій Шойгу закликав збільшити чисельність російських військ до 1,5 мільйона людей, йдеться у повідомленні.

За даними британської розвідки, Росія, швидше за все, збільшить кількість та розмір підрозділів у своїх сухопутних військах, щоб розмістити більшу частину додаткових 180 тисяч осіб.

"Незважаючи на заявлений намір розширити свої сили, цілком імовірно, що це прагнення буде утруднено важкими втратами, що продовжуються в конфлікті з Україною, і проблемами з набором особового складу", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - повномасштабна війна проти України досить дорого коштує Росії, особливо з погляду особового складу. З початку повномасштабного вторгнення Росія, ймовірно, втратила 610 тисяч осіб (убитих та поранених). Про це йдеться в оновленому звіті Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

"Тактика, заснована на масових піхотних хвилях, зажадала від Росії постійного поповнення сил на передовий постійним потоком нових рекрутів", - зазначають британські фахівці.