Чому Путін так боїться ударів углиб РФ: чи може це змінити хід війни

ISW проаналізував заяви про ризики через можливі удари України по території Росії

Навіть невелика кількість успішних ударів ЗСУ з великої відстані можуть змінити перебіг війни. Це добре розуміють у Москві. Саме тому путінський режим проводив таємні операції проти західних держав задовго до того, як почалися дискусії щодо можливості дати Україні згоду на використання наданої Заходом зброї для ударів по РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

В ISW підкреслили, що російська влада, схоже, докладає значних зусиль, щоб вплинути на західні дебати про дозвіл Україні використовувати зброю, надану Заходом, для завдання далеких ударів по військових об'єктах у Росії.

Аналітики вважають, що ці зусилля Росії свідчать про глибоке занепокоєння оперативним тиском, який такі удари по РФ можуть вплинути на російські наступальні операції в Україні, хоча офіційні особи США все ще вагаються, чи дозволити Україні завдавати таких ударів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - візит президента України Володимира Зеленського до США завершився не дуже оптимістичною нотою. Адже український лідер не одержав дозволу на використання західних ракет для ударів по Росії. У Зеленського вже відбулася пряма розмова з головою Білого дому Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс, під час якої він просив зняти обмеження на постачання Storm Shadow та ATACMS, але змін у позиції США не було. Вашингтон відповів Києву категоричною відмовою. Про це пише The Times.

Жодних змін у позиції Вашингтона щодо використання ракет далекого радіусу дії оголошено не було, і це сталося менш ніж через добу після того, як російський диктатор Володимир Путін попередив, що великомасштабна повітряна атака на Росію з боку України, що підтримується Заходом, може викликати ядерну відповідь.