Чому армія РФ не може на повну використовувати авіацію

Навколо українських кордонів Росія сконцентрувала до пів тисячі винищувачів

Українській армії вдалося знищити приблизно третину бойової авіації Російської Федерації. Про це в Телеефірі повідомив авіаційний експерт, колишній інженер-випробувач конструкторського бюро “Антонов” Костянтин Криволап, пишуть "Коментарі".

За його словами, російські літаки вже давно бояться близько підлітати до підконтрольної Україні території.

“Вони вже 300 своїх літаків втратили, і як би далі втрачати не хочеться, хоча періодично вони куди-небудь нариваються на неприємності. Потихеньку, потихеньку, але вибивають, не так швидко, як раніше, але вибиваємо. У Росії, судячи з усього, навколо наших кордонів сконцентровано 400-500 винищувачів, винищувачів-бомбардувальників, штурмовиків: Су-25, напевно, близько 100 штук, сімейства Су-27, Су-30, Су-34, Су-35 десь штук по 100, і ще близько 80 МіГ-29 є. Тобто ось така авіаційна армада страшної кількості, яка не може нічого вдіяти, вона не може завоювати панування в небі, тому що навіть ще не отримуючи в повному комплекті або у великих обсягах західні системи ППО, ми змогли загнати під “аеродромний плінтус”, загнати ці всі літачки та гелікоптерики”, — сказав Криволап.

Він зауважив, що у РФ значилося приблизно 1,5 тис. літаків, але напередодні війни в строю було фактично 900, з яких 300 знищили українські збройні сили.

“Принципово щось зробити інакше, ніж вони роблять зараз, окупанти не зможуть, тому що відбулося посилення нашої системи ППО, зокрема й тактичної, яка є безпосередньо на полі бою. Можливо, непомітною була передача нам старих зенітних систем, але на них ставляться сучасні ракети, які вражають цілі до 150 км”, — пояснив авіаційний експерт.

Криволап упевнений, що переважної переваги Росія вже не має і не матиме.

Як писали "Коментарі", Україна співпрацює з Федеральним бюро розслідувань США та американськими компаніями для збирання доказів воєнних злочинів росіян.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що у Росії біля кордонів НАТО розбився МіГ-31.