Чоловік не хотів служити через релігійні переконання: що йому постановив суд

Чоловік не з’явився після отримання повістки та не визнав провину на суді

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Чугуївської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що мешканець села Мартове Чугуївського району, будучи визнаним у березні минулого року придатним до проходження військової служби, після отримання бойової повістки у визначений час до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки не з’явився. Поважних причин для цього чоловік не мав і був належним чином повідомлений про наслідки відмови бути призваним та проходити військову службу під час мобілізації, оголошеної Указом Президента України.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав і заявив, що не може проходити військову службу через релігійні переконання.

Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд Харківської області. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Верховній Раді назвали умову, за якої знизять мобілізаційний вік та скасують відстрочки

В Україні жваво обговорюють ймовірність зниження мобілізаційного віку. Існують різні думки — можливе зниження віку до 20 років і, навіть, до 18-ти. Однак приводи для таких рішень будуть за однієї умови. Про ситуацію розповів народний депутат Роман Костенко, повідомляє портал "Коментарі".