Чого РФ добивається ударами "Кинджалів": з якою метою продовжує атакувати Київ

На жаль, українцям доведеться зіткнутися з тим, що росіяни постійно будуть проводити такі масовані атаки

Українці знову відчули, що таке масовані атаки росіян із застосуванням ракет. Зокрема, ціль №1 для окупантів залишається Київ. Російські війська продовжують шукати лазівки в українській ППО, намагаючись потрапити в ціль. Про що говорять ракетні удари противника, що відновилися? Навіщо РФ продовжує атакувати Київ, хоч і розуміє, що українська столиця потужно укріплена? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Не варто ігнорувати тривоги

Військовий експерт Defence Express Іван Киричевський в ефірі "Еспресо" висловив думку, що українцям не варто ігнорувати тривоги, що сигналізують про злети російських літаків, та підготуватися до можливих наслідків. Так звані російські військові теоретики заявляли, що для них МіГ-31К із "Кинджалами" мають бути інструментами стратегічної невизначеності.

"Власне, вони навіть цю концепцію стратегічної невизначеності втілили, коли, здавалося б, спочатку там навіть дві були хибні тривоги, а потім два поспіль пуски ракет. Скажімо так, треба повністю дочекатися всіх даних від Повітряних сил, тому що можливо масштаб збитків більше", - прокоментував експерт вибухи на Хмельниччині.

Військовий експерт підкреслив, що ворог раніше не практикував настільки масові злети МиГів та пуски "Кинджалів".

"Можливо вдруге чи втретє росіяни цілили "Кинджалами" і по об'єктах на заході нашої країни. Тому що були заяви від Повітряних сил, що там Луцьк — Рівне, що там летить високошвидкісна повітряна ціль. На жаль, нам доведеться мати справу з тим, що росіяни постійно будуть проводити такі масовані атаки", – підсумував Киричевський.

Київ – це величезний військовий хаб, і росіяни це знають

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН висловив думку, що російська армія продовжує атакувати Київ, незважаючи на те, що він надійно захищений. Справа в тому, що під час групового ракетного удару залишається ймовірність того, що система ППО пропустить хоча б одну ціль.

"Якщо ми подивимося на повідомлення Генштабу РФ після минулого удару, "глашатай" Коношенков доповів, що ракетним ударом було знищено командний пункт та п'ять пускових установок Patriot. Тобто вони вважають, що під Києвом більшої частини комплексу, а головне командного пункту, немає. Що він сьогодні не здатний вести розвідку та перехоплювати ракети. Тому вони повторили удар. Я думаю, що вони й надалі повторюватимуть", - зазначив Олег Жданов.

За його словами, російська розвідка може "не доопрацьовувати". Тобто в РФ не знають, що не потрапили до Patriot, і поки вони не переконаються у цьому – битиму.

"Або все ж таки вони б'ють на "російський авось". І ця версія, на мій погляд, більш ймовірна. Є ракети - битимемо, немає ракет - не б'ємо. І зверніть увагу, що вони крилаті ракети по Києву не бажають застосовувати. Розуміють" "Шахеди", як відволікаючий маневр, їх не шкода. А з балістикою вони почали нас тренувати", - каже Олег Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - вибори Путіна: яке рішення належить ухвалити Заходу і що спробує довести Кремль.