Чи зможе Україна перемогти РФ без допомоги США: Зеленський стривожив болючою правдою

Зеленський розповів, що Україна не зможе перемогти Росію без допомоги США

Президент Володимир Зеленський повідомив на прес-конференції, що він оптимістично налаштований щодо надання американцями дозволу бити їх зброєю по території Росії і має намір із цього приводу переговорити із президентом США Джо Байденом. Втім, як підкреслив очільник України, на жаль, результат переговорів не залежить від його оптимізму, пише Інтерфакс.

"Це залежить від їхнього оптимізму... Для нас це дуже важливо зараз.... У будь-якому разі, я розраховую на діалог із президентом Байденом цього місяця", - сказав Зеленський.

При цьому президент підкреслив, що Україна підтримує постійний діалог із Сполученими Штатами. За його словами, такий діалог є важливим для нашої країни. При цьому Зеленський підкреслив, що Штати, дійсно, надають Україні найбільшу фінансову та військову підтримку.

"Тому ми розраховуємо на це, і справді ми не зможемо перемогти без цього", - додав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що, ймовірно, 11 вересня не буде оголошено про рішення Британії та США надати Україні можливість бити їх зброєю по РФ. На думку експертів, цілком вірогідно, що цю новину нам будуть подавати обмеженими порціями і поетапно. Так би мовити розтягнуть задоволення на певний час. Спочатку можуть сказати, що рішення буде ухвалення найближчим часом, але без конкретики. На другому етапі президент США і прем’єр-міністр Великобританії можуть сказати, що Україна отримує дозвіл бити по території РФ британськими далекобійними ракетами. Ну а про таке саме використання американських далекобійних ракет, але по чітко визначеним і узгодженим з США цілям, може бути заявлено під час зустрічі президентів США і України в Сполучених Штатах в другій половині вересня.