Чи виконає держава свої обіцянки щодо відновлення України: що думають мешканці країни

10 травня стартувала реєстрація заявок українців на отримання грошової допомоги по програмі «єВідновлення», через Дію. Її запустило Мінцифри

Таким чином, жителі держави зможуть витратити ці гроші на ремонт, відновлення пошкодженого, внаслідок війни – житла. Максимально, люди мають можливість отримати 200 тис. грн.

"Коментарі" пишуть, інтернет видання "Пульс тижня" поцікавилось у громадськості, чи чули вони про цю програму та що думають стосовно обіцянок влади щодо відбудови країни після війни.

Отож, на запитання "Чи чули ви про старт програми з відновлення України": 44, 8% краян відповіли, що "чули"; 34,0% опитаних сказали, що "чули, але не певні"; а 21,2% респондентів заявили, що "вперше чують" про це.

Стосовно довіри людей до обіцянок держави, щодо відновлення країни, журналісти видання отримали такі відповіді респондентів:

- 32, 6% із них переконані, що влада виконає меншу частину;

- 30,6% думають, що виконає більшу частину;

- 18,7% важко відповісти на це запитання;

- 9,5% вважають, що зовсім не виконає;

- 8,6% припускають, що виконає повністю.

Загалом же, як повідомив міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, в рамках програми "єВідновлення", першочергово отримають фінансову підтримку ті громадяни, оселі яких потребують лише косметичного ремонту.

За словами голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, швидкість отримання українцями компенсацій, залежатиме від оперативності діяльності місцевої влади та комісій з розгляду таких заявок.

Читайте також на сайті "Коментарі", - Українцям виплачуватимуть кошти на ремонт зруйнованих осель. Кошти на ремонт пошкодженого, внаслідок війни житла, українці зможуть отримати через Дію: завдяки програмі єВідновлення.