Чи справді росіяни видихнулися на Покровському напрямку: що кажуть військові

Окупанти концентрують свої сили на південь від Покровська, зокрема, на Курахівському напрямку

У російських загарбницьких військ не вистачає сил і засобів одночасно проводити наступ у напрямку Покровська, Мирнограда та Селідова. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "Еспресо" розповів військовослужбовець 68-ї окремої єгерської бригади з позивним "Гусь".

"З моїх власних спостережень та думок, окупаційна російська армія вже не може піднімати рівень наступальних дій на Покровському напрямку. Вони вже видали все, що можуть на цьому напрямку. Зараз вони концентрують свої сили на південь від Покровська, зокрема, на Курахівському напрямку. А також на південь від міста Селидове. Втім, і в зоні відповідальності нашої бригади також продовжуються досить інтенсивні наступальні дії противника", - заявив військовий.

За його словами, хоча окупанти й намагаються все ще підтримувати інтенсивність бойових дій на Покровському напрямку, сил та засобів для одночасного наступу на трьох напрямках у них не вистачає. Вже зараз видно, що як би не гнали російські офіцери піхоту вперед, але просуватися одночасно центром Очеретинського виступу, з лівого та з правого флангів у росіян практично не виходить. Фактично вони не мають сил і засобів одночасно атакувати у напрямку Покровська, Мирнограда та Селидово. А також південніше на Гірник та Українськ.

Тому, вважає військовий, російському командуванню доведеться відмовитися від масованого наступу, зосередившись на якомусь одному чи двох напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" - як повідомив військор Богдан Мірошников, в Українці все ще точаться бої за терикон. Аналогічно продовжуються бої за терикон у західній околиці Новогродівки. Це, як зазначає експерт, останній підконтрольний терикон у цьому місті.

"У разі втрати териконів як в Українці, так і того останнього в Новогродівці - то Селидове з трьох боків буде як на долоні", - зазначив військовий.