Чи можлива демобілізація: що говорять у ЗСУ

Підрозділи ЗСУ досі потерпають від дефіциту кадрів

Поки у лавах української армії є брак особового складу, про демобілізацію не може йти мова, заявив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

"Моя особиста думка - немає поки жодного рішення щодо питання демобілізації. Реального рішення, а не просто поговорити, навіть якщо є хороші показники з набору в армію. Не треба обдурювати людей та створювати пусті надії для військових і для їхніх родин. Краще говорити правду, що при будь-яких показниках набору демобілізація наразі неможлива", - наголосив Максим Жорін.

За словами військовослужбовця, в першу чергу, необхідно говорити про вирішення проблемних питань з нестачею особового складу, а потім про адекватну ротацію та можливість відпочинку і відновлення для бригад, які виходять з найбільш активних ділянок фронту.

"Зараз "відпочинок" виглядає, як перекидання на більш спокійні ділянки фронту", - відзначив офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська влада буде забирати у власників підприємства військово-промислового комплексу за зрив державного замовлення. "Уся виробнича база має графіками комплектування, що сходяться в план-графіки поставок. Їх реалізація перебуває під чітким контролем з боку колегії ВПК. В разі серйозних відхилень щодо підприємств, які проштрафилися, застосовують відповідні заходи, аж до зміни власника", — заявив Антон Аліханов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін та диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин, підписавши договір про стратегічне військове партнерство, анулювали міжнародні резолюції та рішення щодо КНДР, заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, тепер ООН та інші організації, які відповідальні за ефективний контроль за виконанням санкцій, виглядають "вкрай красномовно".