Чи готовий Путін до переговорів щодо закінчення війни в Україні: що має зробити Захід

Україна має змусити Путіна до переговорів, вважає секретар РНБО Олександр Литвиненко.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко заявив, що російський диктатор Володимир Путін не готовий до справжніх переговорів для закінчення війни. За його словами, Україна за допомогою Заходу має змусити Путіна сісти за стіл переговорів.

Олександр Литвиненко в інтерв’ю французькому виданню Le Monde розповів, чому Путін не йде на переговори щодо закінчення війни. Секретар РНБО вважає, що до переговорів Росію може змусити лише один фактор – позиція сили.

"Проблема полягає в тому, щоб посадити Путіна за стіл переговорів. Росіяни мають іншу стратегічну культуру, ніж Захід. З ними можна розмовляти лише з позиції сили", - сказав Литвиненко.

За його словами, надання більшої допомоги від Заходу може озброїти Україну та поставити Росію в такі умови, щоб Кремль погодився на мирні переговори зі справедливим для України закінченням війни. В іншому випадку, як вказує Литвиненко, військовий конфлікт триватиме та розширюватиметься.

"Тому ви повинні допомогти нам перемогти Росію, озброївши нас. Інакше війна продовжиться на інших територіях", – пояснив Литвиненко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін розповів, коли Росія нібито буде готова до мирних переговорів з Україною. В Центрі протидії дезінформації проаналізував заяви Путіна та пояснили, що очільник Кремля насправді не готовий до переговорів, а хоче капітуляції України.

Також "Коментарі" писали про США, де зробили заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.