Чи готові українці далі воювати, якщо Захід зменшить допомогу: опитування

Більшість українців не підтримують припинення бойових дій

58% українців висловилися за продовження війни, навіть якщо Захід істотно скоротить підтримку України. Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає портал "Коментарі".

Згідно з результатами опитування, 58% українських громадян підтримують продовження бойових дій у випадку, якщо західні партнери суттєво скоротять допомогу Україні та виникне загроза втрати нових територій.

Натомість 32% українців висловилися за припинення бойових дій у випадку істотного скорочення допомоги з боку Заходу, якщо західні союзники нададуть серйозні гарантії безпеки, однак перспектива звільнення окупованих територій буде відкладена на невизначений термін.

Як показали результати соцдослідження КМІСу, у південних та східних областях України, які ближче до фронту, понад 40% жителів висловились за припинення бойових дій без повернення захоплених територій, якщо Захід надасть гарантії безпеки. На сході прихильників припинення війни - 42%, на півдні - 40%, у центрі – 26%, на заході – 28%.

У центрі України прихильників продовження бойових дій за умов скорочення західної допомоги - 65%, на заході країни - 64%, на півдні - 46%, а на сході - 47%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що фінансування ЄС закупівель та постачання військової техніки в Україну підтримують 60% європейців. Економічні санкції щодо російського уряду, компаній та приватних осіб підтримує 72% опитаних. Майже дев'ять із десяти (89%) згодні з наданням гуманітарної підтримки людям, які постраждали від війни. 84% погоджуються з тим, щоб приймати в ЄС людей, які рятуються від війни.