Чи дійсно у Кремля виник інтерес до мирних переговорів: у США дали відповідь

Москва продовжує симулювати інтерес до переговорів

Фактично з перших днів повномасштабної війни проти України путінський режим не припиняв публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни. При цьому насправді Москва й надалі доводила, що її цікавить виключно капітуляція українського уряду та знищення української держави. Нічого не змінилося й сьогодні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Американські експерти акцентували увагу на низці подій. Насамперед інтерв'ю президента Володимира Зеленського журналістам New Yorker про План перемоги України. У ході розмови глава держави заявив, що Росія не зацікавлена у припиненні війни на будь-яких розумних умовах та симулює інтерес до переговорів. Зеленський наголосив, що Україна запросила РФ взяти участь у другому мирному саміті, але Кремль не продемонстрував жодної зацікавленості в участі.

Зокрема, 22 вересня речник російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "альтернативи" російській перемозі в Україні немає, повторивши небажання РФ вести переговори на інших умовах, крім капітуляції України. Крім того, речник МЗС РФ Марія Захарова нещодавно заявила, що Росія не братиме участі в другому українському мирному саміті або будь-яких "таких самітах".

Підсумовуючи, Інститут вивчення війни, як і раніше, вважає, що Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною. На думку аналітиків, російська влада використовуватиме концепцію "мирних планів" і "переговорів" тільки для того, щоб спонукати Захід чинити тиск на Київ з метою домогтися запобіжних поступок щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський зробив заяву про закінчення війни: до чого тут Курська операція.