Чи чекати перелому у війні: Пентагон побачив знак "розпачу" Путіна

Пентагон попередив, якщо війська КНДР приєднаються до війни проти України, це вплине на союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні

Можлива участь північнокорейських військ у війні проти України говорить про відчай путінського режиму. Це вплине на союзників у Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробила заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

Чиновниця повторила тезу про те, що США відомо про відправку близько трьох тисяч солдатів КНДР до Росії, але Пентагон не знає, що вони там роблять і яка справжня мета їх перекидання до Росії.

Як заявила речник Міноборони США, якщо солдати Північної Кореї вступлять у бій, це свідчить про те, що російський диктатор Володимир Путін не досяг своїх стратегічних цілей на полі бою.

За її словами, якщо війська КНДР приєднаються до війни проти України, це дестабілізує Індо-Тихоокеанський регіон.

"І, звичайно, це вплине на наших союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема на Республіку Корея... якщо це так, що солдати КНДР вступають у бій, вони будуть співучасниками війни з Росією. І це дуже серйозне питання. Це також наголошує на відчаї Росії", - сказала Сінгх.

Водночас у Пентагоні відмовилися коментувати, чи вдадуться США до прямих військових дій, якщо війська КНДР вступлять у війну в Україні.

"Я не можу йти шляхом гіпотез, тому що зараз, що саме війська КНДР роблять у Росії, ще належить з'ясувати", - додала спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - відправка військ Північної Кореї для участі у війні проти України є серйозним порушенням міжнародного права. Цей крок серйозно підриває безпеку у Європі та світі. Заяву ЄС озвучив Високий представник Євросоюзу Жозеп Борель.

Також видання "Коментарі" повідомляло - перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили в Пекіні.