Чи був масовий удар по Україні реакцією Росії на обстріл Бєлгорода: пояснення ЗСУ

Речник ПС Юрій Ігнат пояснив, чому існує думка, що ракетна атака Росії по Україні - це нібито реакція Путіна на інцидент у Бєлгороді.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чи можна називати масові ракетні удари Росії по Україні, як реакцію Кремля у відповідь на вдалі дії українських сил проти російської армії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви Ігната в ефірі "Радіо Свобода".

Юрій Ігнат заявив, що не слід сприймати російські атаки по Україні під час війни, як помсту з боку Росії.

"Ну а за літаки російські збиті? А за "русский военный корабль" потоплений? Це теж все реакції, чи як це сприймати? А війна взагалі проти України - це реакція на що?", - риторично запитує Ігнат.

Речник ПС пояснює, що такими діями Путін намагається виправдати свою агресію перед росіянами та посилює пропаганду щодо війни всередині країни.

"Зрозуміло, їм потрібна картинка сьогодні, щоб показати росіянам, що вони тут "помстилися" за все-все-все, і відповідно у цій інформаційній парадигмі вони виступають, і Путін говорить про це, і Telegram-канали їхні, показуючи найжорстокіші картинки і пишуть, що це "великое возмездие", - розповів Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що Володимир Путін пообіцяв відповісти новою агресією Україні через нібито обстріл Бєлгорода українськими силами. Офіційно Україна не підтвердила, що атакувала російське місто, однак українські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що українські сили атакували військові та промислові цілі на території РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на інцидент у Бєлгороді та назвали винних у смерті цивільних росіян.

Також "Коментарі" писали, що під час масової атаки РФ по Україні одна з ракет впала та рознесла російське село.