"Бусифікація" в Україні: начальник Одеського ТЦК виступив з заявою

Начальник Одеського ТЦК повідомив про зменшення кількості випадків так званої "бусифікації" під час мобілізації в Україні.

Випадків "бусифікації" українців стало менше, а працівники ТЦК діють у межах своїх обов’язків та повноважень, заявив начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Юрій Пуйко.

Керівник Одеського ТЦК Юрій Пуйко заявив, що працівники військкоматів під час заходів оповіщення населення щодо мобілізації діють у межах своїх правил. Крім того, за його словами випадків "бусифікації" стало значно менше.

"Що стосується поведінки військовослужбовців, військовослужбовці ТЦК діють в межах своїх правил, в межах своїх обов’язків і в межах своїх повноважень", – сказав Пуйко.

Юрій Пуйко відзначив, що попри існування негативних новин щодо ТЦК, є також і позитивні відгуки про їх роботу. За словами начальника Одеського ТЦК, люди, які знімають конфлікти з представниками територіальних центрів комплектування роблять це на замовлення.

Пуйко також наголосив, що велика кількість особового складу військкоматів - це військовослужбовці, які повернулись з фронту, зокрема і ті, хто отримав поранення. Пуйко вважає, що ці військові мають відчуття несправедливості.

"Але існує проблематика щодо повернутих людей з фронту. У нас зараз приблизно 90% особового складу ротохорони це ті військовослужбовці, які пройшли війну, пройшли фронт і прийшли до нас з бойових підрозділів, прийшли до нас покаліченими, пораненими і в яких існує в душі закладене почуття несправедливості", - сказав начальник Одеського обласного територіального центру комплектування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що названі дві області, де зафіксовано найбільше порушень з боку працівників ТЦК.

Також "Коментарі" писали про чоловіка, який відмовся йти в армію через релігійні погляди. Що вирішив суд.