Будуть ще жорсткіші рішення: на які кроки піде держава у війні на виживання

Бронювання «різатимуть» і вірогідно, також буде зменшено мобілізаційний вік

Зараз держава знаходиться на межі свого існування стає злобною і егоїстичною сутністю, яка бореться за своє виживання і існування, де прав людини немає, заявив керівником навчально-інструкторської групи 151-го навчального центру ЗСУ Роман Донік.

"І в таких випадках нема демократії. Нема свобод. І відверто кажучи, на цей момент не важливо хто при владі. Так було в усіх державах, які воювали. Якщо не капітулювали/лягли під ворога зразу, будуть вимушено чи добровільно бути стійкими бійцями та боротися за існування держави. Якими б не популярними методами це не прийшлось робити", - відзначив Донік.

При цьому він підкреслив, що вже неможливо змінити у суспільства відношення до служби, на даному етапі уже всі зробили свій вибір.

"Свій вибір зробила і держава. Та її союзники. Так, які воюють нашими руками. І користуються нашою безвихіддю. Але вже пізно думати про те, що це просто можна зупинити. Будуть ще жорсткі рішення, які не сподобаються втомленим від війни і тим, хто чекає що якось воно розсмокчиться", - відзначив Донік.

При цьому він додав, що будуть воювати "бусифіковані". Втім, за його словами, вони і зараз воюють, при цьому добре, після якісного навчання.

"Події розвиваються таким чином, що майже нічого не залежить від когось персонально. І бронювання будуть різати, і скоріше за все вік мобілізації будуть робити менше. І багато чого буде такого, що нікому з нас не подобається. Але це завжди було під час таких війн. І наша країна не виключення. І подобається, чи ні, є зараз кілька речей, які ще можна змінити в середині процесів на які ми не впливаємо. Це підготовка людей", - говорить Донік.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, скільки чоловіків не оновили свої данні в ТЦК.