"Буде обвал фронту": у ВР розповіли, про що домовились з військовими

У Верховній Раді шукають рішення для демобілізації військових до 25 років.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що у випадку демобілізації військовозобов’язаних від 18 до 25 років може статись обвал фронту. За його словами, у Верховній Раді шукають рішення, однак воно не має бути популістичним.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відреагував на ухвалення законопроєкту щодо заборони мобілізації військовозобов'язаних віком до 25 років.

"Ви знаєте, що ми не один раз зустрічалися з вищим військовим керівництвом і пропрацьовували це. Я не можу назвати цю кількість… певна кількість осіб від 18 до 25 років, які були обмежено придатними, були мобілізовані", - зазначив Стефанчук.

За його словами, попри прийняття законопроєкту про заборону мобілізації до 25 років, демобілізація цих чоловіків, які вже в армії наразі "не просте питання". Стефанчук вказує, що "просто демобілізація – це буде обвал окремих ділянок українського фронту".

"Але ми усвідомлюємо, що ці діти 18-25 років попали під мобілізацію через недосконалість законодавства. І ми проговорили про це з військовими, і ви знаєте, що вони виконали свою обіцянку, після того, як ми з ними домовилися", - сказав Стефанчук.

Голова Верховної Ради пояснив, що вони домовились мобілізованих чоловіків віком до 25 років не закріплювати на складних ділянках фронту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП розповів, як потрапити у тилові військові частини.

Також "Коментарі" писали про те, як в Україні мобілізують чоловіків віком 50-60 років.