Британські розвідники розкрили один із напрямків підривної роботи російського ГРУ

Операції включали використання шкідливого ПЗ WhisperGate проти українських цілей у 2022 році

Національний центр кібербезпеки Великобританії публічно визнав, що підрозділ 29155 російської військової розвідки (ГРУ) відповідає за низку наступальних кібероперацій по всьому світу з 2020 року. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Британські розвідники зазначили, що деякі з кібероперацій групи були спрямовані на підтримку російського вторгнення в Україну.

За даними британської розвідки, операції включали використання шкідливого ПЗ WhisperGate проти українських цілей у 2022 році. Інша діяльність полягала у зламі веб-сайтів та скануванні мереж з метою шпигунства. Раніше WhisperGate приписувався російській державі, тепер атака пов'язується безпосередньо з підрозділом 29 155 ГРУ.

Підрозділ 29155 вважається відповідальним за спроби державних переворотів, диверсій операцій із впливу, а також замахів на вбивства по всій Європі.

"Це ще раз наголошує на цінності, яку російська держава надає кіберпростору в контексті свого вторгнення в Україну", - зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російських школярів активно готують до війни: британська розвідка розкрила подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – адміністрація Курської області Росії 24 серпня оголосила про створення добровільного загону БАРС-Курськ. Майбутнім новобранцям обіцяють, що вони будуть служити лише у Курській області Росії за шестимісячним контрактом. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).