Британія передасть Україні розвідувальні бронемашини

Модернізована версія броньованої розвідмашини посилена додатковими модулями Plasan, а також ґратами для протидії ручним гранатометам

Представники Rheinmetall BAE Systems Land вирушили до Німеччини, щоб допомогти військовослужбовцям британської армії у підготовці розвідувальних машин Scimitar Mk2 до відправки в Україну. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву компанії.

За 32 дні вдалося підготувати 23 бронемашини.

Зазначимо, модернізована версія броньованої розвідмашини посилена додатковими модулями Plasan, а також ґратами для протидії ручним гранатометам. Корпус та вежа техніки забезпечені посиленим протимінно-вибуховим захистом та засобами електронної протидії для захисту від саморобних вибухових пристроїв.

"Скимітар" (англ. Scimitar) - розвідувальна машина сімейства CVR(T) на базі FV101 Scorpion, відрізняється від FV101 Скорпіон комплексом озброєння: встановлена 30-мм автоматична гармата L21A1 RARDEN. Розроблено Alvis Car and Engineering Company у Ковентрі.

У грудні 2009 року було укладено контракт на модернізацію Скимитерів до рівня Scimitar Mk2. Це було зроблено командою спеціалістів із BAE Systems. Усього було модернізовано 50 автомобілів на початок 2012 року. У процесі модернізації машини були обладнані: покращеним протимінним захистом; покращеним бронюванням; додатковим захистом від мін у сидіннях екіпажу; дизельним двигуном Cummins BTA на 5,9 літрів та автоматичною коробкою передач.

Крім того, було оптимізовано простір та умови екіпажу, скорочено витрати на технічне обслуговування та продовжено термін експлуатації машин. В результаті установки більш економічного двигуна та системи кондиціонування було розширено робочий діапазон танка, а робоча вага підвищена до 12 тонн. Крім того, BAE Systems встановили нові котки, знизивши вібрацію і шуми.

Тим часом, у Держдумі розповіли, що зараз робить Суровікін.

У Путіна пропонують "повернути Карабах у рідну гавань".

А Зеленського просять ветувати закон про е-декларування.