Банзай-атака провалилася: подробиці штурму окупантів на Курахівському напрямку

Дії окупантів не мають логічного пояснення

На Курахівському напрямку російське командування продовжує "експериментувати" із методологією організації та проведення атакуючих\штурмових дій.

Зокрема, як відзначає військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець, передові позиції 79-ї "Таврійської" окремої десантно-штурмової бригади атакував посилений мотострілецький батальйон, який складав до 220-230-и "тушканів", 11 танків й до 45-и ББМ, серед яких була, навіть, БМПТ типу "Рамка-99" (вона ж "Термінатор") + штурмова група, десь у 11-12 "рокерів на моциках".

"Й все це, двома "хвилями", майже одномоментно, у щільних бойових порядках, поперло та полізло з кількох напрямків на позиції українських десантників. Звісно, артилерія, міни, ПТРК та різноманітні тактичні дрони", - відзначив Машовець.

Проте, за його словами, окупанти зустріли шалений опір і зазнали великих втрат, в тому числі і в техніці. Саме тому ворог вимушений був припинити штурм.

Як каже Машовець, такого роду "ескапади" у нинішніх умовах будь-яке адекватне командування тактичного рівня може вчиняти лише за кількох умов. По-перше, якщо воно впевнене, в тому, що "з того боку" система оборони подавлена (чи вагомо порушена), в тому числі у вогневому відношенні й тому, особливо впертого спротиву не передбачається.

По-друге, якщо, внаслідок першого пункту, є можливість швидко та відносно глибоко прорватися у тактичній зоні оборони противника. По-третє, якщо противник, в силу різних причин, має низький рівень боєздатності й просто не здатний чинити опір.

"Нічого, з перерахованого, в реальності, у смузі оборони української 79-ї одшбр явно не спостерігалося. Тому, ті з пігдогів, хто вижив у цій банзай-атаці, цілком можуть задати своєму командування риторичне питання - якого х...я?" - відзначив Машовець.

Наглядаємо, портал "Коментарі" розповідав про найбільш механізовану атаку ворога на Курахівському напрямку.