Австрія підтримала Путіна у питанні переговорів: до чого закликала

Австрія вважає, що між Україною та РФ треба провести переговори, але без будь-яких попередніх умов

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що між Україною та РФ повинні відбутися переговори, і для їх проведення не потрібно висувати якісь додаткові вимоги. Окрім того, він запропонував провести самі переговори між Києвом і Москвою у Австрії.

При цьому Негаммер наголосив, що будь-які переговори повинні відбуватися "без попередніх умов і на рівні очей".

Він також додав, що оскільки штаб-квартира Організації з безпеки та співробітництва в Європі знаходиться у Відні, то Австрія готова стати майданчиком для таких переговорів.

"Австрія буде готова підтримати справедливий і тривалий мир, заснований на міжнародному праві, і служити майданчиком для переговорів у якості резиденції ОБСЄ", - наголосив Негаммер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російський диктатор Володимир Путін заявив, що Москва готова до мирних переговорів для закінчення війни в Україні та назвав свої умови. Зокрема, він заявив, що Україна не повинна висувати якихось додаткових вимог, а також мирні домовленості повинні бути укладені на основі тих документів, які у 2022 році обговорювали в Стамбулі. Втім, які відзначають у Центрі протидії дезінформації, насправді Путін лише створює видимість готовності до переговорів, а все, до чого він на сьогодні дійсно прагне – це капітуляція України. Для цього російський диктатор маніпулює ефемерними "стамбульськими домовленостями" в російському трактуванні. Керівник ЦПД лейтенант Андрій Коваленко вважає, що заяви Путіна лише "ширма миру". Він закликав не плутати поняття миру й капітуляції, бо Путіну потрібна саме капітуляція України.